Ik was 18 … in beeld (deel 3)

In 2017 ging ik met Studio K. Will de Kwant in zee om mijn verhaal ‘in beeld’ vorm te geven door middel van symbolische foto’s die mijn verhaal kracht bij zetten.  Op één november – Allerheiligen – hadden we een afspraak voor een eerste reportage waarin we hoop – het lichtpuntje aan het einde van de tunnel in beeld zouden brengen.  Het gevoel van “hoop” – “alles komt goed” moest duidelijk spreken in deze fotoreeks.
Zelf dacht ik aan een wandelpad in het bos, waarbij je in de verte het licht zag aan het einde van de weg.  Will kende de perfecte plaatsjes in de omgeving om het beeld van “hoop” naar voren te brengen.  En zo trokken we de natuur in om enkele sprekende foto’s te maken.

Een eerste reeks foto’s namen we op een open zandvlakte. Ik mijmer weg met mijn balletschoenen aan mijn zijde.  Zo nu en dan richt ik mijn ogen op naar de hemel en vraag: “Sven, maatje, laat me niet alleen.  Help me en geef me kracht om het licht weer te vinden.”

Op die zelfde zandvlakte bevindt zich nog een oude verroeste constructie.  Heel symbolisch vraagt Will me om plaats te nemen bij de ladder.  In een eerste stadium zit ik gehurkt voor de ladder.  Het symboliseert voor een stuk de onzekerheid.  Kan ik dit wel aan?  De weg is zo lang en zwaar?  Doorheen de foto’s vind ik de kracht om weer omhoog te kruipen, naar het licht.  En zo terug mijn weg te vinden in de wereld.

Daarna trekken we inderdaad het bos in.  Op zoek naar het pad met licht in de verte.  Het was ongelooflijk hoe de zon hier tevoorschijn kwam van achter de wolken op de meest gepaste momenten.  Net alsof er van hierboven mee geanticipeerd werd op de reportage die we aan het maken waren.  Zo mooi om te zien.  Weer dat extra duwtje in de rug van hierboven.
Je ziet me wandelen naar het licht, een blik naar de hemel gooien en hulp vragen aan mijn maatje hierboven.

Tot slot trekt Will zich nog terug in haar fotostudio om met mijn balletschoenen en een roos het kwetsbare, het gebroken stuk van mezelf in beeld te brengen.  Foto’s zonder mensen, maar evenzeer heel sprekend.

Het volledige album “Hoop – licht aan het einde van de tunnel (november 2017)” is vanaf nu te bekijken onder het item “Ik was 18 … in beeld”: https://greetreekmans.be/ik-was-18-in-beeld/
Alle rechten op deze foto’s zijn voorbehouden aan Fotostudio K. Will de Kwant en aan mezelf !

Binnenkort weer een nieuw album online !
Wordt vervolgd …
Liefs, Greet X

P.S.: Volg je ons al op instagram @ikwas18 ?
Hier posten we zelf geschreven quotes – korte tekstjes – gedichtjes en/of citaten uit het boek.
Scan de QR code hieronder om onze instagrampagina te bekijken

Benieuwd naar de andere fotoreportages die online gaan komen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht van een nieuw blogbericht!

Abonneer u op mijn nieuwsbrief en ontvang een mailtje als er een nieuwe post is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.