Tranen van geluk !

Omdat emoties niet altijd te maken hebben met pijn of verdriet, maar soms ook gaan over intens geluk, wil ik volgend moment graag met jullie delen!
Geen fragment uit het boek, maar een moment uit het hier en nu terwijl ik volop aan het schrijven ben…
Hoe een klein lichtpuntje zoveel kan betekenen <3

Momenteel schrijf ik volop aan het hoofdstuk waarin het proces van mijn revalidatie in Pellenberg aan bod komt.  Dit was voor mij een heel intense periode van ups en downs.  Ik was ver weg van huis zonder familie.  Het was met een heel klein hartje dat ik mijn intrede daar maakte.  Maar als ik nu aan Pellenberg terugdenk, komt er heel spontaan een glimlach om mijn mond.  Ik was hier graag, heel graag.  Niet alleen omwille van de prachtige omgeving en de fantastische mensen die er werken.  Of omwille van de rust die ik er vond.  Maar ook omdat ik hier zoveel mooie en intense momenten beleefd heb.  Ik word nog altijd warm vanbinnen als ik terugdenk aan al de therapeuten en medepatiënten die er voor elkaar waren.
Terwijl ik aan het schrijven ben, hoe ik voor de allereerste keer mocht opstaan uit die rolstoel, weliswaar met hulp van de kinesist en nog niet met het volle gewicht op mijn voeten, stromen de tranen over mijn wangen.  Nee, niet van verdriet, maar van geluk!   Echt intens geluk.  Ik voel opnieuw hoe wonderbaarlijk ik het vond om terug rechtop te staan, al was het maar voor een paar minuten en had ik moeite om mijn lichaam rechtop te houden.  Ik stond, na 2,5 maand in het ziekenhuisbed te liggen en in een rolstoel te zitten, rechtop!  Mijn geluk kon niet op!  Ik voel hoe het me raakt, hoe belangrijk dit moment voor me was.  Ook nu lopen de tranen nog altijd over mijn wangen, maar met daarachter een hele brede glimlach!

20 Jaar later, bij het schrijven van mijn boek, besef ik pas hoe intens dit moment geweest is en hoeveel emoties ik toen heb tegengehouden.  Ik was te verwonderd, te erg onder de indruk om ze toe te laten… maar nu gaan ze hun weg naar buiten.  Zonder de hulp van al die mensen in Pellenberg was ik nooit geraakt, waar ik nu sta.  Ik draag  al mijn therapeuten uit Pellenberg dan ook een heel, heel warm hart toe!  Jullie geloofden in mij en  gingen mee in mijn droom, mijn drijfveer en maakten zoveel meer mogelijk dan ik ooit had kunnen hopen!!  Dankjewel!

Lieve groetjes,
Greet x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.