Dans… mijn passie

Mijn grootste passie in mijn leven is dans.  Als 11-jarig meisje begon ik, eigenlijk al op late leeftijd, aan een balletopleiding.  Gedreven en met een duidelijk doel voor ogen trainde ik verschillende uren per week.  Ik had toen nooit verwacht dat dit vuur dat in me brandde zoveel betekenis zou krijgen.  Ik had er geen benul van dat het zelfs mijn redding zou zijn in een heel moeilijke tijd !

Volgend weekend dansen ook mijn leerlingen mee in de balletvoorstelling “Assepoester” van de balletschool waar ik lesgeef.  Ik kijk er al naar uit om mijn kleuters mee te mogen begeleiden op het podium en om de grotere te zien stralen in hun dansen.  In deze context blik ik graag al even met jullie vooruit naar het laatste hoofdstuk van mijn boek “Vandaag & morgen” waarin ik jullie meer vertel over mijn gezondheidstoestand nu, de vooruitzichten en het stukje dans in mijn leven nu…

“… 21 Jaar nadat mijn droom aan diggelen werd gegooid, brandt het vuur in mijn hart nog steeds als het gaat over mijn grote passie dans.  En dat vuur probeer ik nu over te dragen op anderen.  Niet alleen op mijn eigen kinderen.  Zij namen de fakkel al over van in de moederschoot.  Maar ook op de dansers en danseressen waaraan ik wekelijks balletles geef.  Of ze nu 3,5 jaar zijn of 13 jaar, dat maakt niet uit.  De kunst is om hen mijn vuur te laten voelen en bij hen die vonk over te laten slaan, om hen te inspireren, en hen de zin te geven die ze in hun dansen tot uiting moeten laten komen.  Natuurlijk leer ik hen ook de technieken, passen en balletterminologie die een goed danser onder de knie hoort te krijgen en te kennen, alsook de discipline die een danser nodig heeft.   Maar het grote verschil met een gepassioneerd danser is om een combinatie te laten zien van die twee: technieken tot in de puntjes uitgevoerd en een lichaam en gelaat dat passie uitstraalt en heel duidelijk het verhaal vertelt.  Ik geniet en leef volop als ik hiermee bezig kan zijn. ..”

Liefs,
Greet X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.