531 bladzijden…

Nu het script van mijn boek klaar is, is het tijd om te beginnen met de afwerking ervan.  531 Bladzijden om na te lezen en verbeteringen in aan te brengen.

Voor het eerst in heel de periode van mijn schrijfproces lees ik mijn eigen verhaal in zijn totaliteit na.  Ik nestel me knus in de zetel, steek een kaarsje aan en laat een wierookstokje branden om een ontspannen sfeer te creëren.  Met onze poezen altijd in de buurt verdwaal ik in mijn eigen verhaal.  Het geeft een heel ander gevoel om het te lezen dan wanneer je het schrijft.  Beiden heel intens, maar tegelijkertijd toch heel anders.  En terwijl ik zo lees, denk ik.  Ja, zo zou ik het nog altijd vertellen.
Maar toch zou ik, ik niet zijn als ik niet kritisch ben voor mezelf.  De juf in mij gaat op zoek naar spelling- en taalfouten, fouten in zinsbouw en met een rode pen – zoals een juf dat betaamt- maak ik aanduidingen, voeg ik korte stukjes toe of verbeter ik zinnen door ze anders te formuleren.
We zijn ondertussen halfweg…

Tussendoor maak ik tijd om mijn geschreven verbeteringen ook aan te passen in mijn script.  Op die manier weet ik nog goed wat mijn typische ‘juffrouwkribbels’ betekenen en waarom ik ze net daar gemaakt heb.  En na elk stukje wordt mijn script, naar mijn eigen gevoel, nog net dat stukje beter.

Elke dag een beetje, zo geraken we er wel!
Echter voor het naar de uitgever vertrekt, zullen nog een paar personen het voorrecht krijgen om mijn script alvast te lezen… aan de hand van hun bevindingen zullen dan echt de allerlaatste aanpassingen gebeuren.  Spannend, toch ook en reuzebenieuwd naar hun meningen.
In de tussentijd zullen we niet stil zitten.  Er moet immers nog een kaft en lettertype gekozen worden.  En ook de foto’s uit mijn verschillende fotoreportages zullen her en der een plekje krijgen in mijn boek.  Tijd dus ook om samen te zitten met mijn uitgever…

Van script naar boek…  We zijn er bijna !
Veel liefs,
Greet X

3 antwoorden op “531 bladzijden…”

  1. ik ben ook heel benieuwd. Maar ook heel blij. Blij om te lezen dat jij je verhaal op papier hebt kunnen zetten. Zoals je had gezegd, zoals je dat zo graag wou. En kijk, weer geslaagd. x Natuurlijk wil ik heel graag het eindresultaat lezen, maar wat een proces voor jezelf om tot dat eindresultaat te komen….! Iedereen is nu al trots op je. veel liefs, kim

  2. Proficiat Greet met uw boek. Hopelijk helpt het u om alles te verwerken en op een rij te zetten. Je hebt in ieder geval een taal gevonden om het van u af te schrijven. Ik bestelde net uw boek, schrijf er gerust een boodschap in.

    Ik lees dat je directrice geworden bent. Dat een oud-studenten die stap zet maakt me ook een beetje fier. Je toonde destijds een ongelofelijke kracht als student en was een voorbeeld voor vele anderen. Alle goeds voor de toekomst

    Rudi Boelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.