Het boek door de ogen van een lezer…

Terwijl ik in de laatste rechte lijn zit om mijn boek af te werken – het laatste hoofdstuk wordt nog eens grondig onder de loep genomen – heeft een eerste proeflezer het script tot zich laten komen.
Toch wel even spannend…  Want het boek door de ogen van een lezer, is anders als het boek door de ogen van de schrijver.  Ik heb het verhaal aan de levende lijve ondervonden, tot in elke porie gevoeld en beleefd.   Maar hoe leest de lezer dit verhaal?   Wordt hij of zij opgeslorpt door het boek?  Heeft hij of zij even het gevoel in mijn schoenen te staan?  Of, doet het hem of haar juist helemaal niets?
We laten het hem of haar even zelf aan jullie vertellen 🙂

“Als persoon die beide hoofdpersonages uit het verhaal kent en het nieuws van het bewuste ongeval toen heb binnengekregen, was ik toch wel benieuwd naar het hele verhaal, de beleving en de impact ervan.  Zeker nu dit vanuit eerste hand verteld wordt.  Klopt het met de verhalen die toen de ronde deden?  Welke moeite heeft het haar gekost om te zijn wie ze nu is?
Ik ben zelf niet zo een fervent boekenlezer en dan een kanjer van meer dan 500 bladzijden lezen – maar het boek beschrijft dan ook een dikke 20 jaar van haar leven –  dat wordt een uitdaging!

Vanaf de eerste bladzijde werd ik midden in het verhaal gekatapulteerd en onmiddellijk met de harde werkelijkheid van toen geconfronteerd.   Verdorie, als je dit leest, besef je dat het ernstiger was dan de pers toen liet uitschijnen.
Ik werd vanaf het begin meegetrokken in het verhaal, wat me uitnodigde om verder te blijven lezen.  Doorheen het boek zie en voel je de vreugde, het verdriet, de euforie, de boosheid, de teleurstelling regelmatig mekaar afwisselen.  Ik ben er van overtuigd dat vrienden, kennissen, familie, maar ook onbekenden zich hoofdstuk na hoofdstuk zullen afvragen hoe ze dit stap voor stap te boven komt.

Het boek geeft een duidelijke en soms verrassende, zelfs schokkende inkijk in het hoofd van Greet doorheen de fases van revalidatie, verwerking, school, rechtszaak, haar kinderen,….
Ondanks dat ik geen boekenwurm ben, leest het boek zich echt gemakkelijk en vlot. 
Voor ik het wist, bood het volgende hoofdstuk zich al aan.

Ik ben benieuwd naar het gedrukte exemplaar en de kaft.  Gaat deze goed weergeven waar het boek voor staat?”
Anoniempje

Liefs, Greet X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.